Wat is een monoblockairco?
wat is een monoblokairco

Wat is een monoblockairco?

Wat is een monoblockairco? De nieuwe Innova 2.0 lijn vertegenwoordigt de “state of art” op het gebied van Monoblock airco’s. Deze kwalitatief hoogstaande toestellen zijn zeer energiezuinig (A+), bijzonder stil. Het moderne, neutrale design maakt dat deze toestellen in ieder interieur te integreren zijn. De Innova 2.0 monoblock airco’s zijn geschikt voor thuis, op kantoor, in een hotelkamer, een winkelruimte of iedere andere ruimte waarin de temperatuur op een aangenaam niveau dient te worden gebracht en gehouden.

Wat is een monoblockairco?

Lees meer op onze website over de eigenschappen van een Monoblockairco.

Innova Monoblock airco zonder buitenunit 

Voor situaties waar ook de standaard Innova 2.0 monoblock toestellen niet ingezet kunnen worden is de 2.0 H2O een alternatief. Deze water/lucht monoblock airco gebruikt water als medium om de warmte aan/af te voeren of te onttrekken. En kan worden aangesloten aan een waterkringloop of aan de waterleiding. Hhierbij hoeven geen gaten in de muur geboord te worden en kan het toestel dus ook aan een binnenmuur gemonteerd worden.

Deze Innova monoblock airco’s zonder buitenunit zijn eenvoudig te bedienen via het bedieningspaneel. De meegeleverde afstandsbediening, maar ook via uw smartphone of tablet te bedienen. Hiermee kunt u het toestel ook vanaf een andere locatie bedienen. Ook is het mogelijk bij installatie van meerdere toestellen, zoals in een hotel of kantoorgebouw, deze tegelijk aan te sturen.

Decentrale ventilatie met warmteterugwinning via warmtepomp

De 2.0 Rinnova’s maken gebruik van dezelfde techniek als de 2.0 monoblock toestellen maar bij deze toestellen ligt het accent op ventilatie. Bij deze zogenaamde thermodynamische warmteterugwinning wordt verse lucht in de ruimte geblazen waarbij de warmte onttrokken wordt aan de naar buiten afgevoerde lucht. Dit levert een systeem op met een hoge ventilatiecapaciteit maar zonder enig warmteverlies. Het systeem is zelfs in staat (bij) te verwarmen. Een systeem als dit zal meer energie verbruiken dan een gangbare decentrale WTW, maar dit wordt weer gecompenseerd omdat de reeds aanwezige verwarming minder hoeft te verwarmen. Dus onder de streep is het een winst in ventilatie en energieverbruik.

Kwaliteit en duurzaamheid

De Innova airco’s zijn van hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid is een kernwaarde bij de ontwikkeling van de Innova airco’s en warmtepompen. Waar mogelijk wordt het meest duurzame koelmiddel R290 gebruikt. Ten opzichte van traditionele airco’s is het een groot voordeel dat de hoeveelheid koelmiddel met een inhoud van slechts ca. 0.5kg een fractie is van wat er in een split unit gebruikt wordt.

Het Innova monoblock principe maakt dat de toestellen eenvoudig te verwijderen zijn voor onderhoud of reparatie. En ook na jaren gebruik is het toestel door de fabriek te reviseren zodat het weer als nieuw inzetbaar is. Hiermee is een lange levensduur gewaarborgd, zodat de aankoop van een Innova product ook een investering voor de lange duur is. Itec beschikt als Innova importeur over leentoestellen dus bij een garantiegeval bent u nog steeds verzekerd van koeling en verwarming.