Innova 2.0 mini 9HP inverter monoblock airco
mini 9HP inverter monoblock

Innova 2.0 mini 9HP inverter monoblock airco

De Mini 9HP inverter monoblock is met een breedte van 81 centimeter de smalste horizontale Innova airco. De compacte afmetingen en de mogelijkheid om zowel te koelen als te verwarmen maakt 2.0 MINI is zeer geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld de slaapkamer.

Dit product kunt u bestellen via: Itec Luchtreiniging.

Invertertechnologie voor energiezuinige en krachtige werking

De Inverter technologie zorgt  ervoor dat de Innova 2.0 MINI de temperatuur sneller doet dalen en vervolgens deze temperatuur met minder energieverbruik op peil houdt. Een airco met inverter technologie is in staat de koelende werking van de compressor te variëren. Waardoor deze extra koelt in het begin, en op een constante, lagere snelheid hoeft te draaien als de temperatuur op peil gehouden dient te worden.

Een conventionele compressor kan alleen maar op één snelheid draaien, waardoor deze alleen maar aan en uit kan. Dus in plaats van continu te koelen zal een conventionele airco steeds in- en uitschakelen wat meer geluid produceert en meer stroom verbruikt. In de 2.0 MINI wordt de nieuwste Inverter compressor van Mitsubishi toegepast. De BLDC borstelloze motortechniek reduceert stroomverbruik, vergroot de capaciteit en elimineert vibraties. Deze moderne elektromotoren worden ook voor de ventilatoren in het toestel toegepast voor stille, trillingsvrije en energiezuinige werking. 

De voordelen van een inverter airco als de Innova 2.0 MINI 9 HP DC Inverter zijn:

  • Circa 30% minder stroomverbruik
  • De gewenste temperatuur wordt sneller bereikt
  • 30% minder tijd nodig om op te starten
  • Stillere werking
  • Geen vibraties
  • Minder temperatuur-fluctuaties in de ruimte
Innova monoblock airco met warmtepomp

Overzicht van de eigenschappen

Koelende en verwarmende werking: de Innova 2.0 MINI kan de lucht zowel koelen (max. 2.35kW) als verwarmen (max. 2.4kW). Als het toestel alleen voor koelen wordt gebruikt, is een afvoer van het condenswater niet altijd noodzakelijk. Houdt u er wel rekening mee dat verwarmen meer capaciteit vraagt dan koelen. Dus zal de ruimte waarin een toestel effectief kan verwarmen (als er geen andere warmtebronnen zijn), kleiner is dan de ruimte die een toestel effectief kan koelen.

Slank design: met een diepte van slechts 165mm is de Innova 2.0 MINI zeer ondiep en kan het eenvoudig in het interieur geïntegreerd worden, of een bestaande radiator vervangen.

Stille werking: door toepassing van de meest hoogwaardige onderdelen, dempingsmaterialen en -technieken is de Innova zo stil dat deze nauwelijks meer te onderscheiden is van een toestel met buitenunit. De inverter technologie en de stille, contactloze fanmotoren zorgen dat de geluidsproductie bij lage fansnelheid slechts 27dB is. Deze nieuwe technieken zorgen dat niet de compressor maar de luchtsnelheid de grootste factor in geluidsproductie is geworden.

Laag energieverbruik: de inverter technologie en de BLDC fanmotoren besparen energie terwijl tegelijkertijd de werking door de inverter technologie krachtiger is. De ruimte zal sneller op de gewenste temperatuur zijn en met een lager energieverbruik op temperatuur gehouden worden.

Eenvoudige installatie: de Innova 2.0 MINI kan zowel laag als hoog aan de muur geplaatst worden, door het ontbreken van een buitenunit is plaatsing eenvoudig. Het plaatsen van een ophangbeugel en lucht aan- en afvoerkanalen is voldoende. Hiervoor is geen STEK-gecertificeerde monteur nodig en hoeven geen koelmiddel-leidingen te worden aangesloten. Hierdoor worden lekkages voorkomen en is de bedrijfszekerheid gegarandeerd.

Eenvoudige bediening: de Innova 2.0 MINI is eenvoudig via het bedieningspaneel of de meegeleverde  afstandbediening te bedienen. Met de timer functie is een in- of uitschakelmoment te kiezen en het bedieningspaneel is te blokkeren voor ongewenst gebruik.

Koeling, verwarming en ontvochtiging: naast koelen is de Innova 2.0 MINI met de warmtepomp tevens in staat de ruimte op een efficiënte manier te verwarmen. Hierbij wordt ook bij zeer lage temperaturen (tot -10 °) nog warmte aan de buitenlucht onttrokken om de temperatuur binnen op een aangenaam niveau te brengen. Tevens is de Innova 2.0 MINI met de ontvochtigingsfunctie in staat een woning, chalet, vakantiehuis of hotelkamer te ontvochtigen.

Bediening op afstand via smartphone, tablet of computer: de Innova 2.0 MINI is Wifi-connected zodat u het toestel vanaf iedere locatie met internetverbinding kunt bedienen. Hiermee kunt u de Innova 2.0 MINI op afstand laten koelen, verwarmen of ontvochtigen. Zodat de ruimte reeds op een aangename temperatuur is, als u arriveert of om een vakantiewoning vochtvrij te houden.

Nachtwerking: de Innova 2.0 MINI heeft een speciale werkingsstand voor werking ’s nachts. Hierbij doet de airco na een uur de temperatuur met een graad stijgen, na het tweede uur stijgt de temperatuur weer met een graad. Hierna blijft de temperatuur gelijk, en zal na 6 uur de airco in de stand-by modus schakelen. In de verwarmingsstand is de werking gelijk, alleen stijgt de temperatuur in plaast van dalen.

Zelf-afsluitende luchtroosters: als de aiconditioner niet gebruikt wordt zijn de kleppen in de lucht aan- en afvoer gesloten. Zodat er geen vervuilingen zoals stof, pluizen of insecten in de luchtkanalen komen voor een onderhoudsvrije, betrouwbare en hygienische werking (tevens zijn er stalen luchtroosters met gaas tegen vervuilingen beschikbaar).