Installatie informatie

Installeren van de Innova Monoblock Airoconditioners

De airconditioner “2.0” is de nieuwe oplossing die een belangrijke stap betekent in het verminderen van de esthetische impact van airconditioners. Met een diepte van slechts 16 centimeter is “2.0” de meest compacte en minst omvangrijke categorie. De esthetische impact is daarom minimaal, zowel binnen als buiten. (innova monoblockairco installatie airconditioning)

Geoptimaliseerde capaciteiten

De conditioneringscapaciteiten van “2.0” zijn geoptimaliseerd om de juiste temperatuur te verkrijgen voor het beste comfortniveau. Dus minder verbruik en minder ruis. Dankzij de zorgvuldige keuze van geluidsisolatiematerialen is het geluid vergelijkbaar met dat van een standaard muur gesplitste eenheid. En is het verbruik drastisch beperkt dankzij de nieuwe gelijkstroomventilator.

162 millimeter gaten

Een belangrijke keuze, niet alleen voor het ontwerp, maar ook voor een aanzienlijk installatievoordeel: gemakkelijker om boorgereedschap te vinden. Geen behoefte aan
professionele oefeningen, zelfs minder esthetische impact.

BLDC-regelaartechnologie

We hebben de invertertechnologie geperfectioneerd om het beste te bieden op het gebied van akoestisch comfort (ruis) en prestaties. Vermindering van verbruik, onderhoud van het beste temperatuurniveau en vochtigheidsniveau in de kamer. Dankzij het gebruik van de BLDC (borstelloze gelijkstroom) van de snijder omvormerregeling, zijn trillingen volledig geëlimineerd en zijn de akoestische emissies verlaagd tot uitzonderlijke niveaus.
Beide ventilatiemotoren zijn BLDC om het verbruik nog verder te verminderen. En de stroomaanpassing nauwkeuriger te maken.
Het energieverbruik is extreem laag dankzij absorptiewaarden die lager zijn dan 300 W in het geval van deellast. Bij het nominale koelvermogen van 2,35 kW heeft “2,0” een EER gelijk aan 3,24 (10 HP) en 3,22 (12 HP) waardoor een energie-efficiëntieverhouding van “A +” kan worden behaald. Dit is de voorhoede in de sector van monobloc-klimaatregelsystemen met vaste installatie.

Makkelijk te installeren (innova monoblockairco installatie airconditioning)

“2.0” kan op elke randmuur worden geïnstalleerd, zowel laag als hoog. Alles wat nodig is voor de installatie (sjabloon, steunbeugel, gatenpijpen en externe roosters).
Met uitzondering van de boor en boor, is in de doos inbegrepen.

Vouwende externe roosters

“2.0” is uitgerust met vouwroosters geactiveerd door inlaat- en uitlaatlucht. Ze gaan open wanneer het apparaat werkt en sluiten wanneer het is uitgeschakeld. Beter
binnencomfort, minder stof, lawaai en vervuiling. Minder onderhoud en nog minder zicht buiten.

Afstandsbediening en touchscreen aanraakscherm

Naast de afstandsbediening kunt u met het aanraakscherm op het apparaat een willekeurige functie instellen. Er is zelfs een “lock” -modus om oneigenlijk gebruik te
voorkomen. Met een simpele actie op het aanraakscherm kan de “verwarming” -functie worden gedeactiveerd. Het apparaat werkt dan alleen in “koelen”, zonder de condensafvoerleiding. De oriëntatie van de luchtflappen, naar boven of naar beneden, kan ook worden ingesteld door eenvoudig op een toets te drukken.

Plaatsing (innova monoblockairco installatie airconditioning) tegen de buitenmuur:

 • Als er voldoende ruimte voor plaatsing van het toestel: De Innova 2.0 is 555 mm hoog, 1030 mm breed en 165 mm diep, het kan laag en hoog worden opgehangen. Hiervoor is een vlakke muur nodig zonder obstakels/uitsteeksels aan de binnen- en buitenzijde. Houdt u ook rekening met ca. 150mm vrije ruimte die nodig is boven het toestel zodat deze lucht aan kan zuigen om te koelen/verwarmen.
 • Het toestel dient rechtop te hangen, dus volledig waterpas.
 • Is er een stopcontact op ca 1-2 meter rond de montage plaats aanwezig voor de voeding?
 • Condenswater:
 • Als het toestel alleen als airco wordt gebruikt is het niet noodzakelijk dat het condenswater afgevoerd dient te worden. Het condenswater wordt binnenin het toestel verdampt en verdwijnt samen met de warme lucht naar buiten. Dit hangt wel samen met de gewenste temperatuur. Wanneer het toestel de ruimte tot lager dan ca. 21°C dient te koelen is het wel aan te raden een afvoerslang door de muur te gebruiken.
 • Als het toestel ook als verwarming wordt gebruikt is het altijd noodzakelijk dat het condenswater afgevoerd worden met de afvoerslang.
 • Deze afvoerslang dient met minimaal 3% af te lopen om het condenswater probleemloos af te voeren.
 • Uit welk materiaal bestaat de wand, dit is relevant voor de gaten die geboord moeten worden en of de wand het gewicht van de airco unit kan dragen, een gipswandje is bijvoorbeeld te dun.
 • Het toestel is bedoeld voor montage aan een buitenmuur, er is wel enige variatie mogelijk in de manier van montage. Echter de buizen voor aan- en afvoer van de buitenlucht dienen korter dan een meter te zijn zonder scherpe (haakse) bochten.

Mocht u het toestel willen laten plaatsen, kunt u op deze pagina uw gegevens invullen zodat wij u een prijsopgave voor installatie kunnen doen toekomen.

Wij hebben de mogelijkheid van het (laten) aanbrengen van de benodigde gaten in stenen en betonnen muren en het monteren van het toestel. Het toestel is voorzien van een kabel met stekker, mocht u de stroomvoorziening achter het toestel zelf willen hebben zodat er geen kabel zichtbaar is adviseren wij dit door een elektricien/installateur te laten doen. Want dit is een specifieke handeling die door een vakman op elektrisch gebied gedaan dient te worden. 

Installatiehandleiding en montage-sjabloon

Mocht u het toestel zelf willen (laten) monteren kunt u hieronder enige informatie vinden over wat er bij installatie van de monoblock airco komt kijken:

Hieronder een afbeelding uit de installatie handleiding, dit is een schema van waar de gaten dienen te komen, zoals ook te vinden is in het montagesjabloon:

Innova monoblock airco met warmtepomp
installatie-procedure-innova-warmtepomp-airconditioner

Ventilatieroosters

De meegeleverde ventilatieroosters zijn eenvoudig en zonder gereedschap te monteren, door de kunststof platen op te rollen en op maat te snijden zijn de buizen voor aan- en afvoer te creëren:

Innova ..2.0 achterzijde
Innova ..2.0 blow up

 

Wij kunnen u ook een mal ter beschikking stellen om het aanbrengen van de gaten t.b.v. de aan- en afvoer van buitenlucht, de afvoer van condenswater en de ophangbeugel nog eenvoudiger te maken:

 

installatie-procedure-innova-warmtepomp-airconditioner

Enkele afbeeldingen van het proces van plaatsen van het toestel:

Achterzijde van het toestel, het toestel is eenvoudig op te hangen en hangt strak tegen de wand en daarmee de openingen voor aan- en afvoer van de buitenlucht, het gedeelte dat tegen de muur rust is van een zacht materiaal voor afdichting en isolatie:

·         Een installatiehandleiding is hier te vinden: https://www.itecluchtreiniger.nl/downloads/dl/file/id/180/installatiehandleiding_innova_2_0_monoblock_airco.pdf

·         Het montagesjabloon t.b.v. het aanbrengen van de gaten is hier te vinden: https://www.itecluchtreiniger.nl/media/downloads/144/montage-sjabloom-innova-inverter-airco.pdf

Toestel met toebehoren (innova monoblockairco installatie airconditioning)

Het toestel wordt met alle toebehoren geleverd, er zijn dus geen aansluitmaterialen, luchtroosters, etc. benodigd.

Inbegrepen zijn:

 •  Montagesjabloon
 • Ophangbeugel
 • Luchtkanalen (oprolbare kunststof platen)
 • Buitenroosters met kleppen
 • Ringen voor binnenzijde luchtkanalen
 • Kettingen en veren om buitenroosters en ringen aan de binnenzijde met elkaar te verbinden en de luchtkanalen te fixeren
 • Schroeven/pluggen t.b.v. ophangbeugel
 • Slang voor afvoer condenswater (alleen nodig als het toestel ook als verwarming wordt gebruikt
 • Afstandsbediening
 • Documentatie

Innova-app:

Een demonstratie van het registreren van de Innova 2.0 in de app is hier te zien, de app is in de Appstore en Google Play te vinden als “InnovApp”:

Blog / Nieuws